Projekte

30 vjetori i lumturimit te Adolf Kolping

Projekti Familje ne Nevoje

Shoqata Kolping ne kuader te Projektit Familje ne Nevoje me rastin e Festes se Pashkeve po ben shperndarjen e ndihmave ushqimore ne zonat e thella malore.

Women’s Project , Fuqizojme familjen nepermjet gruas

Women’s Project , Fuqizojme familjen nepermjet gruas , organizuan sot prane ambjenteve te Famullise , Motrat e Zojes se Paperlyer , Fermentim, nje aktivitet me vajza dhe femije . Festa e Pashkeve po afron dhe krahas diskutimeve mbi tema qofte sociale dhe shendetesore ne fund…

Te Rejat

30 vjetori i lumturimit te Adolf Kolping

Projekti Familje ne Nevoje

Shoqata Kolping ne kuader te Projektit Familje ne Nevoje me rastin e Festes se Pashkeve po ben shperndarjen e ndihmave ushqimore ne zonat e thella malore.

Women’s Project , Fuqizojme familjen nepermjet gruas

Women’s Project , Fuqizojme familjen nepermjet gruas , organizuan sot prane ambjenteve te Famullise , Motrat e Zojes se Paperlyer , Fermentim, nje aktivitet me vajza dhe femije . Festa e Pashkeve po afron dhe krahas diskutimeve mbi tema qofte sociale dhe shendetesore ne fund…

Womans Project , Fuqizojme Familjen nepermjet gruas , organizuan sot takimin e radhes me vajza dhe femije prane ambjenteve te Motrave te Zojes se Paperlyer

Womans Project , Fuqizojme Familjen nepermjet gruas , organizuan sot takimin e radhes me vajza dhe femije prane ambjenteve te Motrave te Zojes se Paperlyer , Fermentim. Gjate ketij takimi u fol mbi rendesine e te lexuarit si forme e mire per te nxitur dhe…

Womans Project Fuqizojme Familjen nepermjet gruas organizuan sot prane Famullise Motrat e Krishtit Mbret ne Qafhardhi nje aktivitet me vajza te reja .

Womans Project Fuqizojme Familjen nepermjet gruas organizuan sot prane Famullise Motrat e Krishtit Mbret ne Qafhardhi nje aktivitet me vajza te reja . Target grupi vajza dhe gra Kategoria – Pasdite Me shume dashuri per veten, u organizua gjate ketij takimi tema me fjalet kyçe…

Womans Project Fuqizojm familjen nepermjet Gruas organizuan sot pasdite prane Famullise Motrat e Jezusit Bariut te Mire

Womans Project Fuqizojm familjen nepermjet Gruas organizuan sot pasdite prane Famullise Motrat e Jezusit Bariut te Mire, Fermentim nje aktivitet me te rinjte dhe femijet prane kesaj famullie. Target Grupi – Me shume dashuri per veten , zhvilloi temen “Si krijohet dhe Zhvillohet Vetevlersimi” ,…

Womans Project Fuqizojm Familjen nepermjet gruas organizuan sot paradite ne Famullin Shen Jozefi ne Dajc

Womans Project Fuqizojm Familjen nepermjet gruas organizuan sot paradite ne Famullin Shen Jozefi ne Dajc nje aktivitet me gra dhe femije te kesaj famullie . Kategoria Prinder te Rinj organizoi temen Zhvillimi social tek femijet ne kohen e hershme . Zhvillimi social i referohet zhvillimit…

Kategoria Gra dhe Vajza “Me shume dashuri per veten”, si dhe Kategoria Femije , sebashku u organizua dhe u diskutua tema: “Edukimi i fëmijëve, Përfshirja e të tjerëve.” Ne ditën e festimeve të Karnavaleve

Ne kuader te festes se karnavaleve motrat e Jezusit Bariut te Mire ne Fermentim kishin organizuar nje aktivitet mjaft te bukur me femije te rinj e te reja te kesaj famullie. Pjese e ketij takimi u ben edhe anetaret e woman’s project me kategorite e…

Woman’s Project, Fuqizojme familjen nepermjet gruas organizuan sot ne famulline e Dajcit nje takim me gra te kesaj famullie .

Woman’s Project, Fuqizojme familjen nepermjet gruas organizuan sot ne famulline e Dajcit nje takim me gra te kesaj famullie . Kategoria Gra dhe Vajza “Me shume dashuri per veten”, u organizua dhe diskutua tema:, Dhuna , Faktoret e saj , kush e provokon ate?” Vlen…

Woman’s Project

Woman’s Project, Fuqizojme familjen nepermjet gruas organizuan sot me motrat e Krishtit Mbret , Qafhardhi nje sere aktivitetesh : Kategoria pasdite me grate organizoi temen , Dhuna , Faktoret e saj , kush e provokon ? Kategoria Prinder te Rinj organizoi temen : Bullizmi, si…

Fuqizojme Familjen nepermjet Gruas

Ne kuader te festave te fundvitit dhe permbylljes me sukses te fazes se dyte te projektit Fuqizojme Familjen nepermjet Gruas, sot prane ambjenteve te Kolping u organizua nje feste me te gjithe bashkepuntoret tone me te cilat kemi ndare gjate ketij viti biseda dhe informacione…

Gëzuar Festat !

Woman’s Project, Fuqizojme familjen nepermjet gruas

Woman’s Peoject, Fuqizojme familjen nepermjet gruas organizuan diten e Shtune dt. 15.Dhjetor nje aktivitet prane Famullise ne Dajc. Gjate ketij aktiviteti kategoria Prinder te Rinj zhvilloi temen : Te edukojme pa dhune femijet permes disiplinimit pozitiv. Disiplinimi pozitiv synon t’u mesoje femijeve sjelljet e pranueshme…

Womans Project, Fuqizojme familjen nepermjet gruas

Womans Project, Fuqizojme familjen nepermjet gruas organizuan sot disa takime me gra e vajza dhe femije prane ambjenteve te famullise Motrat e Krishtit Mbret, Qafhardhi ku : Target grupi Prinder te Rinj organizoi temen Zhvillimi emocinal dhe social ne femijerine e hershme. Zhvillimi social i…

Kolping Shqiperi – takime ne Viene me Kryetaren e Kolping Austri

Me dt 28-29/11/2018 Perfaqesues te Kolping Shqiperi ne kuader te bashkepunimit me Kolping Austri dhe Kolping Europe zhvilluan takime ne Viene me Kryetaren e Kolping Austri-Christine Leopold dhe Zv. Kryetaren e Kolping Europe Renate Draskovits. Gjate qendrimit te tyre, ato vizituan Shtepine (Projekti- Gjenerata te…

Kryetari i Shoqates Shqiptare Kolping dhe Perfaqesuese te Women”s Project vizite ne Kolping Sud Tirol

Kryetari i Shoqates Shqiptare Kolping dhe Perfaqesuese te Women”s Project bene nje vizite ne Kolping Sud Tirol dt 04-09.11.2018 ku takuan Kryetarin e Shoqates Kurt Egger, Sekretarin Giorgio Nesler dhe anetare te Shoqates. Kjo vizite ishte ne kuader te bashkepunimit mes dy vendeve, prezantimit te…

“Fuqizojmë familjen nëpërmjet gruas”

Në kuadër të projektit “Fuqizojmë familjen nëpërmjet gruas” u realizua sot takimi i pare ne Famulline e Dajcit. Në kete takim u bë njohja e projektit, target grupet me te cilat punojme dhe me përmbajtjen e moduleve që do të trajtohen në takimet e mevonshme….

Woman’s Project- Fuqizojme Familjen nepermjet Gruas

Woman’s Project- Fuqizojme Familjen nepermjet Gruas , organizuan nje aktivitet me gra prane ambjenteve te famullise Motrat e Zojes se Paperlyer ne Hot te Ri Kategoria Edukim Shendetesor Tema e ketij takimi ishte Menopauza si cikel i jetes . Kategoria Me shume dashuri per veten…

Shoqata Shqiptare Kolping prezantimi i Projektit “Formimi i te Rinjeve”

Shoqata Shqiptare Kolping beri prezantimin e Projektit “Formimi i te Rinjeve”, zhvillim i kurseve gjuhe e huaj Anglisht dhe aktivitete sportive per grupmosha te ndryshme me donator Kindermissionwerk. Projekti do zbatohet ne Familjen Kolping Kallmet ne bashkepunim me Famulline e Kallmetit.

Shoqata Shqiptare Kolping “Formimi i te Rinjeve”

Shoqata Shqiptare Kolping ne bashkepunim me donatoret vazhdon te jape kontributin e saj ne formimin e te rinjeve. Me mbeshtetjen e Kindermissionwerk ne Familjen Kolping Gjegjan dhe ne bashkepunim me Famulline e Gjegjanit ka filluar te zbatohet projekti “Formimi i te Rinjeve”, kurset gjuhe e…

Woman’s Project- Fuqizojme Familjen nepermjet Gruas

Sot me 13 Tetor 2018 Woman’s Project- Fuqizojme Familjen nepermjet Gruas , Target Grupi Edukim Shendetesor organizuan nje aktivitet me gra prane ambjenteve te famullise Motrat e Zojes se Paperlyer ne Hot te Ri . Tetori njihet ne mbare boten si Muaji i Sensibilizimit Kundra Kancerit…

Woman’s Project- Fuqizojme Familjen nepermjet Gruas

Sot me 6 Tetor 2018 Woman’s Project- Fuqizojme Familjen nepermjet Gruas , Target Grupi Edukim Shendetesor organizuan nje aktivitet me gra dhe vajza prane ambjenteve te famullise Motrat e Jezusit Bariut te mire. Tetori njihet ne mbare boten si Muaji i Sensibilizimit Kundra Kancerit te…

Project- Fuqizojme Familjen nepermjet Gruas

12 Gushti njihet ne mbare boten si Dita e Rinise, ndaj me 14.Gusht.2018 Womens Project- Fuqizojme Familjen nepermjet Gruas , Target Grupi : Edukim Shendetesor – Gra dhe Vajza organizuan nje takim me te rinj dhe adoleshente prane qendres se Motrave te Jezusit, Bariut te…

Womans Project- Fuqizojme Familjen nepermjet Gruas – Aktivitetin Fizik dhe Mendor tek te rinjte si nje pjese e rendesishme per rritjen te shendetshem

Me 9 Gusht , Womans Project- Fuqizojme Familjen nepermjet Gruas , Target Grupi : Edukim Shendetesor – Gra dhe Vajza , zhvilluan nje takim prane qendres “Motrat e Jezusit, Bariut te mire ” . Ky aktivitet u organizua ne kuader te rendesise mbi Aktivitetin Fizik…

Womans Project – Fuqizojme Familjen nepermjet Gruas , Target Grupi : Edukim Shendetesor – Gra dhe Vajza

Me 30 Korrik, Womans Project – Fuqizojme Familjen nepermjet Gruas , Target Grupi : Edukim Shendetesor – Gra dhe Vajza , zhvilluan nje takim prane qendres “Motrat e Jezusit , Bariut te mire ” me vajza te moshes 15 vjec . Temat e ketij takimi…

Kolping Shkoder – Kurset

Qendra Kolping Shkoder fillon regjistrimet per kurset e gjuheve te huaja Anglisht,Italisht, Gjermanisht dhe Frengjisht, Shkenca Kompjuterike Programi baze – Paketa office ( Word, Excel, Power Point, Access) dhe kurse te specializuara ne fushen e Ekonomise. Regjistrimet behen pranë Qendres Kolping nga dita e hene-…

Shperndarja e Certifikatave per kursantet e Gjuhes Angleze, Gjermane dhe Italiane te cilet ishin pjese e Projektit financuar nga Kolping Hövelhof Gjermani.

“Fuqizojmë familjen nëpërmjet gruas”

Në kuadër të projektit “Fuqizojmë familjen nëpërmjet gruas” gjatë muajit Janar 2018 janë realizuar këto takime informuese:  17/01/2018 Takim informues në shtëpine(konvikt ) e Motrave Oblate, Shkodër. Kategoria: Gra dhe vajza/ Edukim Shëndetësor. Tema e takimit: Kanceri i Qafës së Mitres, pasi muaji Janar…

Kurse formimi prane Famullise Dajc Bregu i Bunes

Shoqata Kolping ne bashkpunim me Famullitarin D.Gjovalin Simoni,Famullia Dajç Bregu i Bunes ka filluar kurset per gjuhe te huaj Anglisht dhe Gjermanisht . Kurset po zhvillohen prane ambienteve te Famullise . Nje falenderim per te gjithe mbeshtetesit dhe pjesmarresit e kesaj nisme.

KOLPING INTERNATIONAL statement on May 1: Labour Day

Shoqata “Kolping”, pjesë e Organizatës “Kolping International” në bashkëpunim me “PMK Medical”, e cila vjen nga Gjermania, kanë filluar një seri kursesh të formimit mbi gjuhën gjermane.

Shoqata “Kolping”, pjesë e Organizatës “Kolping International” me seli ne Köln, në bashkëpunim me “PMK Medical GmbH ”, e cila vjen nga Gjermania, kanë filluar një seri kursesh të formimit mbi gjuhën gjermane. Baza është shpjegimi për tregun e punës dhe ndërmjetësimi për personal mjekësor. Sipas…

Udha e Kryqit ne malin e Taraboshit ne Shkoder.

Koha e Kreshmeve është një kohë e veçantë lutjeje. Edhe sivjet, ne kohen e Kreshmeve, ashtu si eshte bere tashme tradite, u kremtua Udha e Kryqit ne malin e Taraboshit ne Shkoder. Rruga është e përbërë nga 14 ndalesa, ku secila përkujton një ngjarje të…

Celebrimi i Meshes se Shenjtë, në përkujtim të vepres së Lumit Adolph Kolping, me anëtarë të Shoqatës Shqiptare Kolping.

Ditën e shtunë, më datë 02/12/2017 ora 10:00 pranë Kishen Franceskane u celebrua Mesha e Shenjtë, në përkujtim të vepres së Lumit Adolph Kolping, me anëtarë të Shoqatës Shqiptare Kolping. Mesha u udhëhoq nga Mons. George Frendo Arqipeshkëv, Metropolitan i Tiranë –Durrës, njëkohësisht edhe Protektor…

Membership Meting of Kolping Youth Europe in Romania

Albania, Czech Republic, Croatia, Germany, Italy, Poland, Republic of Moldova, Romania, Serbia, Slovenia, Ukraine and Hungary are the 12 countries from where 22 youngsters came to Timisoara (Romania) to represent their national associations at the Kolping Youth Europe membership meeting, which took place on the…

European Youth Week 13-20.08.2017

Rinia Kolping me dt 13-20.08.2017 ishte pjesemarrese ne European Youth Week zhvilluar ne Gjermani-Nuremberg. Ne kete takime moren pjese te rinje nga Hungary, Poland Slovakia, The Czech Republic, Serbia, Switzerland, Austria, Albania, Ukraine, Romania, Slovenia, Lithuania, Portugal, Croatia.

Asamblea Kontinentale ne Lviv, Ukraine me date 26-28/04/2017

Pelegrinazh i Shoqates Kolping ne Kishen e Shna Ndout Laç me date 12 Maj 2017.

Shoqata Kolping ndihmë për vetë-ndihmë

Kolping Hövelhof pjese e Kolping International është i angazhuar në frontin e gjerë të mbështetjes të organizatave te ndryshme qe kontribojne në mbeshtetje te familjeve ne nevojë. Ku kontribut te till kan dhene edhe per Shoqaten Kolping ne Shqiperi. Gjithashtu ne kuader te nje projekti…

Renovabis – Partnerschaftstreffen 2016

Kolping Albania me dt 02.12.2016 ishte pjesemarrese ne takimin e Partneritetit Renovabis 2016. Renovabis – Partnerschaftstreffen 2016 Migration aus Mittel-Ost-und Sudosteuropa Prespektiven aus Polen und Albanien

Takimi me dt. 21.10.2016 Rinia e Shoqates Kolping me Evangische Kirche Hessen-waldeck.

Takimi me dt. 21.10.2016 Rinia e Shoqates Kolping me Evangische Kirche Hessen-waldeck. Qellim i ketij takimi ishte shkembimi i eksperiencave dhe bashkepunimi per te ardhmen. Ne fund te takimit Evangische Kirche Hessen-waldeck shprehen mirenjohje dhe mbeshteten aktiveitetet tona me ane te nje donacioni.

Mesha Shenjte e Shenjtërimit të Nënë Terezës së Kalkutës – 2016.09.04

https://www.youtube.com/watch?v=T9IsCwIGIw4&feature=share

Concerto “Inno a Madre Teresa” dalla Basilica di San Paolo fuori le mura in Roma 3 Settembre 2016

https://www.youtube.com/watch?v=wMGv-EUaWiI&feature=share

Shenjterimi i Nene Terezes, Shkodra do te jete ne Vatikan

https://www.facebook.com/starplustelevision/videos/764633200346358/  

Qendra Kolping Shkoder fillon regjistrimet per kurset

Qendra Kolping Shkoder fillon regjistrimet per kurset e gjuheve te huaja Anglisht,Italisht, Gjermanisht dhe Frengjisht gjithashtu ofron kurse Kompjuter dhe kurse te specializuara ne fushen e Ekonomise dhe te Shkencave Kompjuterike. Kursi i Anglishtes zhvillohet me metodat Essential(Richmond) dhe Access, kohezgjatja e metodes Essential per…

Takimi me dt. 08.08.2016 Rinia e Shoqates Kolping me Grupin Rinor KLJB (Katholische Landjugendbewegung Diözesanverband Freiburg).

Takimi me dt. 08.08.2016 Rinia e Shoqates Kolping me Grupin Rinor KLJB (Katholische Landjugendbewegung Diözesanverband Freiburg). Qellim i ketij takimi ishte shkembimi i eksperiencave dhe bashkepunimi per te ardhmen.  

Projekti – Trainings, Summer camp and Kindergarten in local Kolping families (Gjegjan, Kallmet and Shelqet)

Projekti – Trainings, Summer camp and Kindergarten in local Kolping families. Pjese e ketij projekti ishte Familja Kolping Gjegjan dhe Familja Kolping Kallmet. Ne baze te projektit u zhvilluan kurse te gjuhes angleze, italiane dhe kurse kompjuteri. Gjithashtu u organizuan aktivitete sportive dhe pune ne…

PROJEKTI – KOLPING GOES GREEN

PROJEKTI – KOLPING GOES GREEN funded by the Italian Bishops’ Conference (CEI) Kolping Albania pjese e projektit “E.L.Ba – Emergenza Lavoro nei Balcani me 22-23 qershor në Prishtinë, ishte pjesmarrese ne Konferencen Ndërkombëtare “Ekonomia Sociale: Një perspektivë Evropiane për zhvillimin e territorit dhe të komunitetit”,…

“Udha e Kryqit” – E Premtja e Madhe 25.03.2016

“Udha e Kryqit” – E Premtja e Madhe 25.03.2016

Projekti-KOLPING GOES GREEN

KOLPING GOES GREEN Ideja themelore e “Kolping goes green” që të miratohen teknologjitë më të reja, mekanizmat dhe mjetet për të reduktuar konsumin e energjisë në mënyrë që të zvogëlojë kostot e sistemit të ngrohjes së ujit me filozofinë e riinvestimit të asaj që është…

Fuqizimi i familjes në rrethin e Shkodrës

PROJEKTI Fuqizimi i familjes në rrethin e Shkodrës përmes edukimit dhe ngritjes së kapaciteteve të anëtarëve të saj. Qëllimi i projektit është të edukoje dhe fuqizojë familjen dhe anetaret e saj dhe përmes saj të forcojë të gjithë komunitetin. Aktivitet e dt- 04.02.2016 dhe dt…

Shopping cart

close